lørdag 27. februar 2010

Utrolig hva man finner på :) Dansing er gøy!

Vi er med i en dansekonkurranse og vil gjerne ha så mange "views" som mulig. Om du er medlem hos youtube.com kan du logge inn og rate også. Kun top rating gjelder ;)

http://apps.facebook.com/youtubebox/video.asp?uvid=9733722&ref=mf

På forhånd tusen takk :)

torsdag 25. februar 2010

Det gikk bra denne uken :)

Hei alle sammen.

Nå er jeg veldig fornøyd. Var på torsdagsklubben idag og hadde gått ned 1,7 kg denne uka! Det føles virkelig bra :) Jeg hadde ikke ventet dette, men har jo jobbet hardt denne uka! Spinning gir resultater når du er feit altså! Jeg setter herved målet for neste uke: 1 kg! Det blir hardt :)

Ellers snakket vi om det mentale idag. Om å forbli positive i vanskelige perioder. For de kommer jo, men spørsmålet er hvordan vi takler dem. Noen snakket med venner, andre så seg kanskje i speilet og oppmuntret seg selv, men for min del er det veldig avsklappende å skrive om det og dele med "hele verden"!

Nå har jeg sett at langrennsjentene har tatt gull, så nå er det litt mat før jeg tar kvelden. Håper de andre har det fint etter dagens veiing og vi gleder oss til neste gang for da skal vi få ny kassalapp..hehe...Sov godt alle sammen.

Lett å lese?

Hei.
Meningen med fargen på bloggen er at det skal være lett å lese :) Gult på skal jo være det beste for synet, selv om mange mener svart på hvitt (som i en avis f.eks) er bedre. Dette fikk meg til å undre litt over valget jeg har gjort, så jeg sjekket. Norges blindeforbund har nemlig en side der du kan teste hva du synes er best: https://www.blindeforbundet.no/internett/diverse-innhold/teksten-slik-vi-vil-ha-den#Test%20ditt%20webområde

Håper noen kikker innom og prøver de forskjellige innstillingene øverst på siden. Man kan velge mellom liten og stor skrift, samt svart på gul, gul på svart eller svart på hvit. Deretter gir du meg en kommentar på hvem du synes er best! På den måten vil jeg enten beholde bloggen slik den er, eller muligens endre fargen :)

onsdag 24. februar 2010

Onsdag kveld, hjemme i sofaen etter litt trim..

Hei alle sammen.

Da sitter jeg i sofaen og slapper av før jeg finner sengen :) Dro på trening med mål om en rolig spinningtime idag, men ble jo dratt med som alltid. Skal bli spennende å se hvordan beina er imorgen når jeg tok i såpass idag! Noen andre som skal på spinning imorgen kl 18?

Jeg kommer tilbake til dette med mat nok en gang. Jeg har lest mye om mat i det siste, men skulle gjerne likt å sette sammen smaker av salt, søtt, syrlig osv.. Hvor mange kunne tenkt seg å bli med på en kveld for å lære om mat? Og hvor mye ville dere evt. være villige til å betale? Jeg vet om et par som tar på seg slik, så jeg kunne snakket med noen :)

I tillegg vil jeg ønske alle på Easylifekurset mitt lykke til imorgen. Det blir spennende :)

Angst!

Jeg tenkte jeg kunne skrive litt om angst idag. Jeg har ikke gjort det før, men synes det passer seg. Nå er det ikke slik at jeg har noen form for dødsangst akkurat, men jeg har jo blitt mer engstelig med årene. Etter at jeg fikk barn så fikk mamma rett. Hun sa alltid: "Bare vent til du får barn selv", så når det første barnet kom, ja da kom jammen redselen også! Jeg husker jeg noen ganger hyperventilerte etter at jeg var blitt pappa. Jeg var tykkere enn jeg er nå, og hadde ikke valgt å begynne på den livsstilen jeg nå går mot. Jeg tror nemlig at mange vet de er i dårlig form og av den grunn tenker litt mer og kjenner litt mer på angsten for å dø etter at de har fått barn selv! Jeg fikk litt smerter i brystet enkelte ganger, men det var heldigvis bare angsten som spilte meg et puss. Det har jeg sjekket :)

Nå derimot, og i de siste årene også, er jeg tilbake til normalen :) Jeg tenkte allikvel ofte over at ved å veie 109 kilo og ha litt høyt kolestrol, var jeg etterhvert i en faresone for hjerteproblemer. Allikvel klarte jeg ikke å komme opp av sofaen. Jeg var rett og slett for lat. Jeg har klagd på overvekt i 7-8 år nå, så det tar særdeles lang tid å komme seg opp og ut etter først å ha blitt tykk! Nå ser jeg derimot at jeg er på bedringens vei og hver dag når jeg legger barna tenker jeg litt på at jeg er lettere og kan være med på mer fremover. Det er en fantastisk god tanke!

Jeg håper at dette kan være til gjenkjennelse for andre som leser bloggen. Kanskje det til å med kan være med å få noen til å "jage" på fordi det minner dem om noen de kjenner. Hvis ikke så er det allikvel greit å tenke igjennom hva vi gjør, når vi gjør det og hvorfor vi gjør det!

Videre så stoppet jeg på Lillehammer igår. En mann hadde kjørt ut i snøkanten i det han skulle akselrere ut på E6. Han hadde sønnen sin i bilen og hadde det litt travelt så det ut til. Han visste ikke helt hva han skulle gjøre, så jeg hjalp til. Hoppet opp i snøen og så etter. Spurte om han hadde spade, men han sa nei til dette. Jeg sa at han fikk ta hendene fatt og vi gravde og gravde helt til bilen, som ble liggende med hjula over bakken takket være snøen, var nede på bakken igjen. Han klarte å rygge og fikk kjørt videre. Før de dro spurte jeg om de hadde sett filmen " Pay it forward", men det hadde de ikke. Jeg ba dem se filmen og huske å gjøre en god gjerning for noen andre om de fikk sjansen senere :) Jeg håper det var ok, for jeg gjør alltid mitt beste for at andre skal få hjelp når jeg har sjansen! Det er en fin leveregel synes jeg, og anbefaler derfor at du som leser dette tar deg tid til å hjelpe noen idag. Lykke til!

Til slutt får jeg minne om at det er torsdagsklubb imorgen igjen. Nå skal jeg drikke litt jordbærshake og gjøre meg så lett som mulig. Ønsker meg selv lykke til imorgen og alle andre en fortreffelig dag!

tirsdag 23. februar 2010

Extradag :)

Tirsdag er jo extradag :p

Men det er sjelden jeg tipper Extra. Istedet blir det nok en sen trening på meg idag tror jeg. Er veldig opptatt med familien idag og det går jo foran alt annet heldigvis :)

Jeg opplever nå at det går litt tregere enn tidligere. Det fine er at nå har jeg fått noen komplimenter i det siste og det hjelper jo på selv om en vil eller ikke..hehe.. Når en er inne i en slik "rolig periode" kilomessig, er det jo ikke alltid like lett å holde motivasjonen oppe, men fordelen med å gå Easylifekurs er jo at en blir tynnere i ansiktet samtidig som man blir enda mer interessert i mat.

Man må jo ta litt tak selv, men man lærer mye om hva man skal spise og når man bør spise det :) Jeg sjekker at jeg er i Ketose nesten hver dag og er veldig nøye med hva slags mat jeg putter i meg. Det er jo litt gøy å se på matvaretabellen hva man kan spise og hvor mye karbohydrater det er i de forskjellige matvarene. Man får liksom lyst å lære når man ser hva som er mulig!


Det som også hadde vært en inspirasjon var å kunne delta på et matkurs/kokkekurs. Lære mer om smaker og varianter av mat som er mulig for slike som oss :p Noen som kunne tenkt seg å bli med på det? Lage en gruppe som evt. hyrer inn en kokk en dag? Får jeg nok kommentarer så kan det la seg ordne det :) Vi kan vel alle se for oss å være den som har rød kokkelue?

Nå er dagen godt igang på jobb også, så nå får jeg jobbe. Ha enstrålende dag alle sammen og drikk masse vann!

lørdag 20. februar 2010

Snøen daler ned..

Jeg begynner å bli mektig lei! Snø meg her og snø meg der. Mulig jeg fortsatt bør se det som trening å måke snø, men det kommer jo bare mer :( Jeg har lyst på sol og sommer jeg nå. Så på et sydenprogram tidligere idag og fikk veldig lyst på sommertemperaturer! Grille i hagen, sykle i solen og kose seg med familien med bading og strandliv. Hvorfor bor vi egentlig i dette snøhullet av et land? Vi blir jo påvirket av denne klimakrisa i helt feil retning ;)

Tenk å få en nygrillet lammekotelett på tallerkenen. Som tilbehør til den deilige greske salaten du har lesset på fra før. For du vet vel at fetaost kun har 0,3g karbohydrat per 100g vare :)

Tenk å sitte i skyggen og nyte det hele med et deilig iskaldt glass vann! Finnes det noe bedre?

Jeg kan iallefall ikke tenke på så mye annet akkurat nå! Magen blir veldig,veldig sulten bare av tanken. Nå tror jeg tiden er inne for dagens 3. måltid. En shake vil gjøre seg godt nå. Videre får jeg trøste meg med at jeg skal spise biff til middag idag. Biff og sopp er kjempegodt! Med masse pepper så får jeg et rikt og godt måltid med masse proteiner og ikke noe karbohydrater :) I tillegg skal jeg unne meg en Pepsi Max idag. det blir bra tenker jeg. Kanskje jeg glemmer all snøen da?

Vel, jeg gleder meg allerede til spinning igjen imorgen faktisk. Det skal bli slitsomt og gøy. Må jo jobbe for målet på 1,5 kilo ned. Det er hardere nå enn noen gang! Jeg tenkte jeg skulle lage en videoblogg igjen snart, men hva skal den handle om? Kom med forslag da vel...

fredag 19. februar 2010

Nå kan du kommentere bloggen!

Hei alle sammen.

Nå har jeg endret muligheten for å kommentere på bloggen! Nå kan du, ved å klikke på "kommentarer" under innlegget, kommentere det jeg skriver eller snakker om på bloggen. Det håper jeg mange av dere gjør etterhvert. Det gir liksom pågangsmot fremover. Man kan kommentere med fullt navn eller være anonym. Det velger man selv.

Nå skal snart 15 km fellesstart begynne, så nå får vi si god natt for idag. Så dessverre ingen fra min Easylifegruppe på spinning idag, men regner med at en del kommer på søndag ;)

Ha en fin kveld og husk å drikke vann alle sammen!

Videoblogg!

Prøver meg på en videoblogg idag. Håper den blir godt mottatt :)

torsdag 18. februar 2010

Juksemaker, juksemaker, hvor har du gjort av deg?

Her er jeg, her er jeg, det sier iallefall Tina :p

Men jeg har jo nevnt det før! Jeg har gjort et kompromiss med meg selv. Jeg spiser mat i tillegg til den "deilige" shaken. Derfor går det litt saktere nå enn i starten. Akkurat det er jo vanskelig å akseptere, men jeg vet jo nødvendigvis at maten er årsaken. Det er litt rart dette, for jeg vil så gjerne rase ned og jeg vet hva som skal til for at det skjer, men jeg velger altså å spise litt allikevel. Da vet jeg jo samtidig at jeg ikke kommer til å rase, så hvorfor i all verden er jeg litt skuffet da? Det strider jo mot hverandre, så her må det tas et valg. Jeg må velge veien videre og hvilken vei som passer for meg. Hva velger jeg?

Jeg velger den med mat! Satser på 2 måltider om dagen med en tallerkenmodell med 60% grønnsaker/salat og 40% proteiner. I tillegg kommer shakene. Det passer meg best!

Over til noe annet!

Idag tenkte jeg igjen, som forrige gang, på hvor positive og flinke de andre egentlig er. De har jo holdt på en uke lenger enn meg, og vi er på utrolig mange forskjellige nivåer. Jeg er stolt av de andre! Jeg kom hjem idag og leste i permen min. Der så jeg kontrakten jeg skrev med meg selv den 29.01.10. Vet ikke om alle har skrevet den kontrakten, men vil tro mange har gjort det. Jeg hadde satt opp delmål nr. 1: Ned til 98 kg innen 3 uker. Og vet dere hva. Imorgen er det 3 uker siden starten og idag veide jeg 97,9 kg :D Det er juksemakeren stolt av det!

En ting til jeg plukket opp idag. De fleste av oss på kurset har mål om å kunne følge opp våre nærmeste. Noen vil gjerne ha pust nok til å leke mer med barnebarna, mens andre vil bli i bedre form for å leke med barna (her er jo jeg da). Det i tillegg til ønsket om å se vakker ut så klart :)

Dette er faktisk veldig viktig! Laila, vår impulsive og dyktige instruktør, sa til meg at jeg måtte huske å følge opp kona (eller samboeren strengt tatt) og lo litt lurt. Hehe..hun hadde jo et poeng selv om vi lo det litt bort. Jeg er jo utrolig mye borte for tiden, og pokker tute ser jeg attpåtil OL når jeg kommer hjem. Sosial jeg vettu :p Det blir nok bedre med tiden (etter OL), så da lover jeg å legge meg samtidig og alt det andre viktige i de nære tingene. Når en tenker på slik blir en jo nesten litt rørt. Hvor heldig man er som har 2, ja faktisk snart 3 sønner! En fantastisk støttende samboer som dessverre får litt lite oppmuntring tilbake bare fordi jeg er egoistisk nok til å være litt nedfor selv om jeg ikke har grunn til det! Heldigvis hjelper det å skrive om det, for det får en jo på bedre tanker :) Når jeg er ferdig med å skrive dette skal jeg gi henne en klem!

Nå har jeg vel skrevet fra meg for idag, men jeg satser på en aktiv restitusjon imorgen kl 17.00! Da er det ny spinningtime der jeg skal ta det med ro. Ingen kalde lår fylt av syre imorgen altså! Det blir en god start på helgen. Håper noen fra kurset kommer også :)

Ønsker meg lykke til med en ny uke og setter meg et mål på minst 1,5 kg ned neste uke også!

Ha en strålende kveld med masse vann alle sammen :)

Så var det torsdag...igjen...

Da var dagen kommet igjen gitt. Nå er jeg ikke like spent som sist fordi jeg vet at jeg ikke har rast i vekt. Tar det hele med knusende ro og fortsetter i samme tempo som før. Håper jo så klart å ha mistet litt fett denne uken også, men har ikke troen på mer enn 1 kg idag :)

Grunnen til at jeg tar det med ro er at jeg vet hva jeg spiser, og når jeg spiser det. Er ikke helt tilfreds med meg selv, for jeg spiser fortsatt litt for uregelmessig. Må skjerpe meg i fortsettelsen!

Jeg holder meg jo så klart i ketose og unna karbohydrater. Akkurat det preger meg nok litt, for jeg har fått litt mer lyst på kake denne uka enn forrige uke. Tenker en del igjennom hva som vil skje idet jeg skal begynne å legge innpå med karbohydrater igjen. Må virkelig passe på når den tid kommer, for jeg nekter å være en av dem som fyker opp igjen! Dette skal jeg klare og jeg skal holde meg til den nye matchvekta når den er nådd!

Når det er sagt, så tenkte jeg å slå til med varm lunsj idag og gleder meg fortsatt til det! Har en stooor paprika, som med kjøttdeig og ost på toppen blir helt konge idag. Det blir god lunsj det :)

Da får vi vel alle jobbe videre og komme tilbake ikveld. Da blir bloggen oppdatert med ny vekt og nye følelser :)

Ønsker meg lykke til!

onsdag 17. februar 2010

Varm lunsj :)

Hei igjen.

Jeg er av den oppfatning at jeg jobber bedre med jevnere blodsukker. Det bør vel legges til rette for at ansatte kan ha mulighet til å spise regelmessig, godt og sunt på arbeidsplassen for å oppnå en bedre arbeidshverdag. Jeg vil tro det skaper enda bedre trivsel og samhold på arbeidsplassen, i tillegg til at effektiviteten blir minst like god totalt sett.

Det vil sannsynligvis bli mindre sykefravær og mindre dødtid. I tillegg mener jeg at lunsjen bør vare 1 time istedet for 30 minutter. Man rekker jo ikke spise godt når man stresser slik vi nordmenn gjør. Brød med syltetøy gir ingen glede!

Vi jobber jo også bedre dersom vi er litt presset enn om vi har en halv time "ekstra"! Jeg kan derfor ikke se noen som helst grunn til at dette ikke bør gjennomføres, bortsett fra det økonomiske. For prisen spiller jo nødvendigvis inn på dette, men jeg vil tro veldig mange ville legge litt mer i potten om de fikk varm lunsj på jobben. Nå er det jo mange håndverkere som praktiserer dette, for de står jo alltid i kø på butikken midt på dagen :) Jeg skjønner dem godt, for jeg vil jo det samme selv. Det hender jeg gjør det også.

Men hva skal til for å sette dette på dagsorden? Er det noen som er interessert i dette? Er det forsket på dette fra før? Hvorfor praktiserer verden det, men ikke vi? Er vår tid for dyrebar til slik? Skulle vi helst spist ved pulten mens vi jobbet?
Hvem vet, inte jag, hvem vet, gjør du?

Når alt kommer til alt så ser jeg for meg at for min del blir det varm lunsj fremover. Tenker å se hvordan dette påvirker de jeg jobber sammen med, som et slags lite eksperiment :) Det hjelper nok ikke, men jeg prøver allikvel. Imorgen blir det vel stekt paprika med kjøttdeig på en seng av salat. Lurer på hva de sier til det ;)

Videre blir det ikveld, som vanlig (kan vel nesten si det nå i 3. uke), styrketrening. Må jo bygge litt muskler i tillegg til å gå ned i vekt også. Det går jo litt saktere nå, men det er en del av det hele!

Ønsker meg selv lykke til imorgen :)

tirsdag 16. februar 2010

Helga er over, men dagene går...

Dagene går... fort nå gitt. Fortere enn jeg skulle ønske! Kuttet trening igår fordi beina var litt tunge etter spinning på søndag, men drar på spinning i kveld! Må jo fortsette løpet når en har satt seg et mål her i livet. Kan jo ikke gi opp da!

Nå har kroppen nådd punktet der jeg ikke raser i vekt lenger også. Det er vel dette som kalles adaptsjon. Merker at det har stoppet opp selv om jeg er like flink! Det er jo litt slitsomt, men jeg er fortsatt glad for å kunne trene flere dager i uka. Tror jeg begynner å mestre dette nå gitt. Fått så godt som full kontroll på mat og matlaging, samt at jordbær-shaken fortsatt går ned på høykant :)

Helga var allikevel slitsom. Morsdag, fastelaven, valentinsdagen og attpåtil bursdag til min fantastiske samboer Bente resulterte i masse kaker, boller og brus. Det var pølsefest og brus, men jeg laget stor og god salat til de som ønsket og hadde nesten en slags tapaslignende sjøfest i tillegg. De kunne velge i krepsehaler, reker, scampi i både lime og chili, halvfet ost fra Italia, pestovinagrette, hvitløksdressing, syltet soltørket tomat og litt til :) Det var kjempegodt og så godt som uten karbohydrater!!

Vel, nå har jeg satt meg som mål å skrive litt hver dag her inne. Om hva jeg føler og hvor vanskelig dette kan være, eller hvor enkelt dette kan være! Det er nemlig slik at det er veldig, og da mener jeg VELDIG, vanskelig i starten. Jeg hadde meget god motivasjon, men den forsvant dag 1! Jeg måtte virkelig holde igjen for ikke å sprekke, men er glad jeg gikk på kun shake i 2 uker nå. Etter det begynte jeg jo å spise litt. Veldig forsiktig, men litt salat spiste jeg. Gjerne med litt Norvegia og kylling, men uten karbohydrater! Dette har jeg holdt meg til videre denne uka, selv om jeg hadde utrolig lyst på marsipankake på lørdag. Men, jeg spiste som sagt salat og drakk vann. På kvelden tok jeg et stort glass Pepsi Max, men merket at det var litt dumt :( Når du drikker brus igjen, kommer liksom søthungeren også. Jeg drakk derfor en liter vann etterpå for å få det bort igjen. Det fungerer utrolig godtå drikke vann! Det er også veldig viktig, dersom man vurderer en slik kur via treningssenteret eller for seg selv, at man holder seg i nakken så lenge man ønsker å gå ned i vekt. Man må forbli i ketose for å gå ned, og sprekker man må man starte helt på nytt igjen!

Det som også er veldig gøy etter en stund er at man blir interessert i mat og hva maten inneholder. Andre folk, som tidlig i livsendringsfasen min blåste litt i nesen, spør gjerne om det er lov å spise igjen nå plutselig. De har fortsatt begrenset tro på det man gjør, men ser jo at noen kilo renner av. Jeg spiste kylling til lunsj igår. Dro på ICA og kjøpte en halv kylling til 14,95, samt en bladsalat. Det luktet fortreffelig og de andre ble svært misunnelige der de satt med brødskivene sine :) Igår fikk jeg spørsmål om jeg ikke kunne lage mat for noen snart, og det var ikke første gang jeg fikk det spørsmålet. Det er jo så lett å lage så mye godt uten karbohydrater. Jeg savner ikke ris, pasta, brød eller potet merker jeg :) Det er fint. Jeg lager utrolig masse god mat allikevel. Tror jeg må ønske meg kokkekurs til bursdagen min av alle jeg kjenner. De kan gå sammen og sende meg av gårde..hihi...

Vel, det var dagens lille tanke rundt temaet. Neste gang tror jeg vi tar opp varm lunsj til folket!

Ønsker meg lykke til videre :) Stig Morten.

torsdag 11. februar 2010

Da var veiinga unnagjort for denne uke :)

Det ble et gledelig gjensyn med vekta på Toten Treningssenter i kveld. Jeg hadde gått ned i vekt fra forrige uke, selv om jeg fryktet det verste. Jeg har jo spist litt mat innimellom, dvs karbohydratfri mat så klart, og visste ikke helt hvor landet lå. Nå vet jeg det, og det ligger på 99,4 kilo.

Det er jeg fornøyd med!

Videre lærte vi litt om raske, middels raske og langsomme karbohydrater. Det er jo slik at kroppen har bedre av langsomme enn raske. Dvs at en har mer bruk for melk enn man har for nektar. Man får liksom i seg karbohydrater som er polysakkaride istedet for mono eller di-sakkaride! Enkelt forklart, dersom noen er interessert, så har kroppen mye raskere for å bryte ned mono og di da disse består av kun en eller to deler å bryte ned. Poly = mange deler og derfor verre å bryte ned, noe som gjør at kroppen bruker lenger tid og fordeler energien i maten jevnere. Det er iallefall slik jeg forstod det ;)

Må vel igjen legge til at energien også øker! Føler det bedre og bedre for hver dag som går. Det er godt å merke dette, og spesielt når en virkelig kan se for seg en lav karbo fremtid! Det går liksom lettere da. Nå vet jeg jo at nedgangen vil stagnere og at jeg kommer inn i adaptasjon, men jeg kan jo ikke forvente så mange kilo ned hver uke i all evighet! Jeg er fornøyd for nå, så får vi se...

Videre synes jeg det er hyggelig å være på disse torsdagsmøtene. Folk er positive og pratsomme og de fleste har nok vært enda flinkere enn meg. Jeg er rett og slett imponert over det jeg hører! Jeg møter eller ser flere av dem i løpet av øktene mine i ukene som går og trives også utrolig godt på senteret. Nå skal det vel sies at jeg stort sett snakker med alle og enhver, men det faller seg jo liksom naturlig :) Håper de andre synes det er greit at jeg snakker mye, for jeg har jo kun fornuftige ting å si..hehe..

Vel, som sagt fornøyd med torsdagsklubben, så da er det bare å ønske meg selv lykke til i uka som kommer.

Stig Morten

onsdag 10. februar 2010

Bare en dag igjen til torsdagsklubben ;)

Tenkte jeg kunne skrive inn et innlegg. Akkurat ferdig med en deilig jordbær-pulver-lunsj og en halv liter vann, og klar for nye arbeidsoppgaver. Det går fint, men jeg har fortalt Tina at jeg spiser litt salat. Ingen karbohydrater, kun salat! Synes det er godt og det får meg til å holde motet opp og meg selv igang! Men, jeg koser meg med pulveret både til frokost, lunsj og kvelds allkevel altså! Ergo er jeg fortsatt i Ketose, men merker jo at kiloene ikke raser av lenger, men at det går sakte men sikkert! Hadde nok gått fortere uten salaten, men det ble mitt kompromiss i denne fasen av slankingen :) Overskuddet har økt i løpet av denne uken og jeg merker jeg trives og er mindre trett kl 17.00 enn jeg var før. Før var det godt å legge seg på sofaen etter middagen, men behovet er mindre og mindre for det nå.

Ikveld skal jeg trene styrketrening igjen. Gjør det minst en dag i uka for å ikke sakke akterut med kroppen og muskelmassen. Det er egentlig fort gjort å gå igjennom programmet mitt. 9 øvelser med 3 rep på hver øvelse. Noe alle kan klare!

Det er jo også veiing imorgen. Jeg har tidligere skrevet at målet er 98 kilo, men må nok dessverre innse at det går saktere enn som så. Nærmer jeg meg 100 blank er jeg nok stort sett fornøyd! Det blir jo spennende imorgen. Mulig jeg må stille i nettoen på veiinga for å nå målet..hihi.. Det blir nok populært :p

Vel, det var en liten oppdatering på situasjonen, så nå er det bare å stå på videre. Lykke til til meg :D

søndag 7. februar 2010

Søndagskvelden er bra å ha :)

Nå er tiden inne for å slappe av og lade opp til en ny uke. Var på spinning idag og trodde det var kl 13.00, men det startet visst 12.30. Jeg kom derfor 10 minutter for sent. Fikk syklet i 45 minutter allikvel og er fornøyd med det. Tok en deilig jordbærshake til "middag" og nå er det som nevnt oppladning for neste uke! Skal vel slenge meg nedpå sofaen og kikke på en fotballkamp, men det blir nok tidlig i seng da Jonathan fortsatt er syk. Han sover jo allerede og vokner sikkert på natta en gang..hehe..men da får jeg vel truge Bente til å stå opp ;)

Har et mål om å nå min første milepæl ved å starte ny livsstil innen torsdag. Den har jeg satt til 98 kg, og det skal bli hard å nærme seg tror jeg. Vi får trene litt hver dag og prøve å spise og drikke akkurat passe.

Ønsker meg selv lykke til :)

Så gikk det halvveis til helvete!


Litt drastisk overskrift, men idag spiste jeg litt salat til frokost.
Absolutt ingen karbohydrater omtrent, så jeg måtte bare!
Klarte liksom ikke dy meg fra å spise, for jeg skjønner pokker ikke hvorfor man ikke kan spise karbohydratfri ( eller1g/kg karb) mat, når man vet man fortsatt vil være i ketose og at kroppen fortsatt jobber med å fjerne fettet! Jeg kan forsåvidt se en god grunn selv, men det holder liksom ikke. Kan noen andre gi meg en særs god grunn til dette? Jeg fortsetter jo med pulver som før da, så ikke tro at jeg har tenkt å gi meg, og håper kiloene går sakte men sikkert nedover i ukene som kommer!

Nå er det snart trening igjen. Måtte innom her før treningen skal starte for dagen da vet dere :)

Skriver nok litt mer senere ikveld :)

fredag 5. februar 2010

Jeg har oppdaget..

Hei igjen..

Jeg har oppdaget at jeg faktisk ikke savner brus og godteri! Helt utrolig!

Har egentlig ikke tenkt på det før noen idag spurte meg om hvordan den delen gikk! Jeg drakk vel i snitt halvannen liter cola per dag og spiste godteri hver ukedag tror jeg!

Nå er jeg er mest opptatt av mat og ser jo, som nevnt, mer matprogrammer nå enn før! Jeg vil kun ha karbohydratfri mat med gode krydder og urter. Det er det jeg ser frem til :) Brus og godteri
er liksom ikke i mine tanker og det føles veldig godt! Måtte bare si
det nå som jeg kom på det :)

Ønsker meg selv lykke nå mot helgen!

Skuffende melding!

God morgen :)

Idag kan jeg vel starte med å si at jeg dessverre ikke er spesielt fornøyd med veiing igår. Skuffende er ordet jeg selv vil legge i det, selv om andre synes det var KJEMPEBRA. Jeg klarer liksom ikke helt å glede meg over nedgangen, da jeg hadde håpet på litt mer. Jeg får se i løpet av uken som kommer om det fortsetter nedover og håper humøret tar seg opp. Nå har jeg iallefall fått i meg en deilig jordbærshake til frokost og vannflaske står ved siden av meg på kontoret :)

Det som er så rart er at så få folk støtter meg i løpet av dette opplegget! Nå skal jeg ikke klage, men jeg satt i lunsjen her om dagen (med pulverdrikken min så klart) og alle ca. 15 som var der begynte å kommentere og diskutere hvor dumt dette var. De kjente alle noen som hadde gått ett eller flere slike kurs, men stadig var like feite! Nå bryr jeg vel ikke så veldig, men synes det var veldig koselig da Åse (min kollega) var den eneste som synes jeg var flink allerede første dag. Dette er vel slik en må regne med, selv om en til tider kan føle på at de andre på en måte bare venter på hvor lenge jeg holder ut! Jeg skulle ønske jeg var en av dem som tenkte: "Jeg skal vise dem", men det er jeg merkelignok ikke! Jeg får heller fortsette og ta en uke av gangen. Trene så ofte det lar seg gjøre og begynne å spise mat igjen etterhvert :) Det gleder jeg meg iallefall til!

Så til vekten. Den ser dere jo på høyre side. Det ble minus noen kilo første uke iallefall.

I tillegg er det rart hvordan man legger merke til mat og godteri når man driver med noe slik som jeg gjør nå. Idag er det for eksempel sjokoladeskåler i resepsjonen på jobben, den inneholder en slik mixpose. Oppe på lunsjrommet er det en stor bolle med minst 4 slike mixposer!! Så det da jeg skulle rengjøre mixeren min, men det verste er at jeg fortsatt synes det er litt harmelig å gå rett forbi :p Jeg har jo fortsatt lyst på alt som er godt på en måte, men samtidig er jeg blitt veldig bevisst på karbohydratfri mat for å holde ketosen (det som gjør meg tynnere) igang! Jeg ser på matprogram som aldri før, rett og slett for å hente inspirasjon. Gleder meg til vi som familie skal spise samme middagsmat igjen. Skal lage mye godt når den tid kommer :D

Til slutt idag, for nå må jeg begynne å jobbe, ønsker jeg meg selv lykke til i uken som kommer og lover å oppdatere bloggen med hva jeg føler når jeg føler det :)

PS! Igår introduserte de enda et produkt som de solgte selv på treningssenteret. Jeg synes det er litt sånn "pengemaskinopplegg" noen ganger altså!

tirsdag 2. februar 2010

Dag 5. Det er kveld!

De første dagene har vært for jævlig! Sulten hele tiden og utrolig oppmerksom på alt som har med mat å gjøre. Nå er det dag 5 og dagen har vært ok. Litt sulten mellom lunsj og middag, men ellers bra. De andre spiste pitabrød med salat, mais, ost, skinke, agurk og det så veldig godt ut! De er heldigvis utrolig flinke til å kose seg nå mens pappa driver på med dette vanviddet!!!

Nå er kl 19.16 og jeg begynner å bli litt sulten igjen. Ettersom jeg har "spist" min dagsrasjon må jeg fylle på med vann. Jeg drikker ca 4 liter vann per dag i tillegg til "maten" min. Dette er vel helt ok, men jeg vurderer å dele opp måltidene for å holde et jevnere blodsukker utover dagene som kommer. Dette selv om jeg ikke koser meg med maten akkurat, så vi får se!

Håper det er noe spennende på TV så jeg glemmer å være sulten. Synes synd på alle supermodeller der ute, samt mine kursdeltakervenner da :)