tirsdag 30. mars 2010

Påsken er her og Kvikk lunsj er billig!

Har dere sett hvor billig sjokoladen Kvikk lunsj selges om dagen? 13,50 for 4-pack er jo pokker meg billig. Lurer av og til på hvor mange slik sjokolader jeg kunne spist? Jeg vil anta at 5 4-pack ville gli lett ned i magen, men jeg er jo inne i en "livsstilskrise" så jeg holder meg så godt som helt unna. Har riktignok tenkt at jeg skal spise litt kvikk lunsj i påsken, men ikke mer enn 1 til sammen kanskje :) Videre har jeg tenkt å gå på ski, leke i snøen med barna og ellers spise forsiktig og regelmessig som vanlig. Hva har dere andre tenkt å gjøre i påsken da? Noen som går på Easylifekurs slik som meg som har tenkt å skeie ut litt? Eller er alle flinkere enn meg?

Nå har ikke jeg trent regelmessig på halvannen uke og synes det er noe skikkelig dritt. Men jeg har ikke hatt mulighet, så det nærmeste jeg har kommet ordentlig trening er en løpetur med noen innlagte spurter underveis. Løpte ca 7 km for et par dager siden og er fortsatt støl som bare det. Det skal bli godt å få på seg skia i påskefjellet resten av uka :) Heldigvis har vi alarm i huset, så da er vi dekket mot eventuelle tullinger som tror de kan stjele en 32" eller gammel 42" TV :)

Da får vi bare håpe alle holder seg friske og raske og at vi kan nå målet om ca 90 kg etter påske med litt utskeielser. Lykke til i påsken alle mann. Påskenhilsen fra meg :D

fredag 26. mars 2010

HV øvelse og sykdom.

Hei alle sammen :)

Nå er det lenge siden jeg blogget, men det har sin enkle grunn. Jeg har vært på HV øvelse hele denne uka, og idag er jeg jammen meg syk. Skulle vært på veiing igår, men måtte stå over da jeg ikke klarte å holde øynene oppe lenger kl 1800!

Tør ikke helt å spå hvordan uka egentlig har gått da jeg har vært på HV øvelse, men jeg lagde iallefall salat til hver dag og spiste kun dette under hele øvelsen. I tillegg drakk jeg vann og et par flasker Pepsi Max. Får håpe det har gått nedover! Nå er det vel påskeferie neste uke også, så da blir det ikke ny veiing før om to uker - altså med tre uker siden sist. Jeg har et mål om å være rundt 90 kg da :)

Ellers ønsker jeg alle sammen riktig god påske og håper alle koser seg masse :)

torsdag 18. mars 2010

Torsdagsklubben er over for idag :)

Hei alle dere som faktisk leser her inne av og til. Nå er jeg akkurat hjemme igjen etter torsdagsklubben. Vi har snakket om motivasjon, stress, angst og utbrenthet idag. Mye man kan ta lære av på dette området, men det viktigste av alt er vel at mestring kommer av lærdom!

De fleste vil kanskje si at de visste dette, men det er forbausende mange som ikke tar mulighetene som ligger der og bruker dem fornuftig. Man kan lære seg mye på kort tid bare man leser litt eller snakker med noen som har gått igjennom dette! Jeg tror mange gjerne vil bli tynnere eller sunnere, men ikke helt vet hvor lite som skal til for å lykkes! Man tror ting er "farlig", og vil ikke dele med andre at man faktisk kanskje er litt deprimert av utseende sitt eller formen sin, men dersom man hopper i det vil man med meget stor sannsynlighet ikke angre ett eneste sekund! Spør gjerne meg om slik om du vil!

I tillegg er det viktig å forberede seg godt til det som skal skje hver eneste dag. Forberede seg på at imorgen skal jeg spise slik, drikke slik og vite at dette klarer jeg :) Dette gjør jeg hver eneste dag, i så stor grad det er mulig, og det funker. Jeg legger opp jobben min etter det jeg ønsker å oppnå, og sørger for å få til mat på de tidspunkt jeg har sett for meg. Drikke masse vann er jo også viktig! Har du tenkt på når du skal spise imorgen enda?

Vel, uansett er det vel også viktig å fortelle hvordan det gikk på veiing idag. Jeg gikk ned 1 kilo. Har ingen grunn til å være misfornøyd, men ville jo alltids gå ned mer hver eneste gang..hehe...

Neste uke blir en stor utfordring for meg. Jeg skal på HV øvelse i hele 4 dager og må forberede meg veldig godt for å få dette til å gå i orden. Jeg har ikke tenkt på mat i en slik sammenheng før, så det blir spesielt. Dette vil jo også medføre at flere treninger vil gå bort neste uke, så målet må være å gå ned 300 gram.

Ønsker meg lykke til i den spesielle uken som kommer, så får vi se. Ha en fin dag alle lesere. Gå å hjelp alle som spør om hjelp denne uken. God natt!

onsdag 17. mars 2010

Allerede onsdag...

Tiden går så altfor fort! Jeg har jo nesten ikke fått trent noe før veiingen imorgen! Riktignok var det spinning både søndag og tirsdag, og idag har vi vært på ski med barna. Det er utrolig nok slik at det faktisk er gøy å gå på ski igjen, og det har ikke skjedd siden jeg sluttet aktivt for 17 år siden! Det er bare en av de fordelene jeg tror kommer etterhvert som jeg går ned i vekt. Jeg merker det er gøy, og det fungerer for meg. Jippi!

Videre er jeg nå på 3 måltider om dagen. Vet ikke om jeg har nevnt det tidligere, men jeg drikker shake til frokost, spiser salat til lunsj, kylling til mellommåltid, middag og shake (om jeg orker) på kvelden. I tillegg har det blitt litt Pepsi Max eller Fun light et par dager i uka nå! Jeg er fortsatt veldig forsiktig med karbohydrater så klart, men er vel på ca 80 g hver dag!

Det ble en kort blogg nå, for jeg må spise noe ettersom jeg begynner bli litt sulten. Ønsker meg lykketil imorgen :)

mandag 15. mars 2010

Ny mandag, ny uke!

Du verden hvor herlig verden er! Uansett om det er stressende på jobben, så får liksom sola en til å smile litt. Humøret er stigende mot påske og alt er liksom bra :) Jeg trente igår og er sliten idag. Ny trening imorgen kl 19.00, men jeg får se hvor mye jeg orker. Kjenner jeg meg rett så blir jeg revet med og legger inn full innsats igjen..hehe..men vi tar det som det kommer.

I tillegg har jeg blitt litt mer opptatt av RMI. Har du hørt om RMI før? Ikke jeg heller, men idag skjønte jeg endelig hva det stod for. Det betyr Rett Mental Innstilling. Jeg skrev så vidt om det i bloggen igår, men tenkte det var verdt nevne igjen idag også. Mange av disse møtene vi Easylife deltakere går på er lagt opp slik at vi skal dele erfaring og backe hverandre opp. Bli ett fellesskap som en kan støtte seg på. Dette ser jeg på som slik kjærringgreie vil jeg påstå, men jeg er da med. Det er nok sunt for oss gutta å lytte på det som sies og gjøre oss opp egne meninger om ting og tang. Noen prater mer enn andre og jeg sier mitt jeg også.

Jeg føler allikvel liksom ikke at jeg får et ekstra piff av å komme på møtene og gjør det nok egentlig mest for veiinga sin skyld. Jeg leser i permen i det jeg kommer, for jeg har som regel glemt av det på forhånd. Spontant kan jeg vel si at jeg skulle ønske at vi hadde litt mer undervisning og mindre prat (tro det eller ei), men man kan jo ikke få alt! Det er jo mulighet for å få en egen time med coachen uavhengig av torsdagsklubben også om man ønsker dette :)

Men hva er rett mental innstilling (RMI) og hvordan oppnår man dette? Det må være vidt forskjellig fra person til person vil jeg tro, og hva vil egentlig få deg til å oppnå det som skal til for å holde ut og endre livsstil? Noen som vil gi noen kommentarer her?

For min del er det nå helt naturlig å gjøre dette som en del av hverdagen. Jeg har vært i mange bursdager og tilstelninger hvor jeg kun har drukket vann. Jeg er blitt naturlig forsiktig med det meste og svært opptatt av mat. Jeg har smakt en sjokoladebit eller to i løpet av de 6 ukene jeg har gått på kurs, men er veldig nøye på at jeg ikke har i meg mer enn ca 70g karbohydrat hver dag. Det betyr at jeg kan finne på å legge en nonstop på tungen på lørdagen! Jeg inkluderer også litt fett i min diett. Nå skal en jo være forsiktig med smør, fløte, osv, men jeg tror det er sunt med litt fett til maten vår. Håper alle som leser synes det er gøy å lese og får lyst til å endre litt på sine vaner. Spør gjerne meg om dere lurer på noe!

Vel, det var vel nok for nå, så kommer jeg vel tilbake med litt faktainfo senere :) Ha det!

søndag 14. mars 2010

Lenge siden jeg har blogget...

Merkelig dette med blogging. Noen ganger synes du alt går sakte selv om det egentlig går bra og da skriver du gjerne mindre fordi du tror at det vil gå dårlig. Men, så går det jammen fremover allikevel. Jeg hadde gått ned 1,9 kg når jeg var på veiing på torsdag og er jo svært fornøyd med det! Det er bare det at noen har gått ned mer enn meg som er litt irriterende :( Jeg vil jo liksom være den som går ned mest og er flinkest!

Når det er sagt har jeg blitt mye flinkere mentalt av å gå på kurs. Jeg synes jeg har kommet langt bare ved å ta dette valget og gjennomføre kurset uten utskeielser, men det handler jo om så uendelig mye mer. For meg er det viktig å få flat mage, for jeg har virkelig slitt med å være feit! Jeg har sett på meg selv i speilet hver dag i mange år uten å klare å ta steget. Hva som var utslaget denne gangen er jeg usikker på, men jeg angrer iallefall ikke. Jeg skal bli tynn igjen, koste hva det koste vil. Jeg gleder meg til fortsettelsen og motivasjon for å fortsette trengs egentlig ikke. Alt går av seg selv og jeg er god! Jeg visste jeg hadde god selvtillit, men i de litt vanskelige stundene har jeg sagt til meg selv at jeg er god slik at jeg kan skifte fokus :)

Til slutt får er det viktig å si at neste ukes mål er på magre 500 gram. Jeg tror nedgangen forrige uke var så stor at det blir vanskelig å fortsette denne uka. Men jeg er optimist, så får vi se. Ønsker meg selv lykke til :)

onsdag 10. mars 2010

Tiden flyr og treningen uteblir...

Hei!

Til å beygynne med var jeg utrolig flink til å holde rutinene, men nå flyr tiden av gårde med meg. Jeg har jo lagt en plan for når jeg skal trene, men noen ganger går andre ting foran. Jeg var på trening fredag, men hadde ikke fått spist skikkelig og ble svimmel midt i spinningtimen. Måtte virkelig ta meg sammen for å fullføre! Etter det var planen å reise på trening søndag, men da kom familien foran og jeg ble forhindret fra å reise :( Så da jeg var på spinning igjen igår føltes det som en evighet siden sist..hehe... Men, jeg holder fortsatt vekten ved like selv om reduksjonen er så som så vil jeg tro. Så var det matoppskrift! Hadde jo tenkt å legge ut en oppskrift til i helga, men ble borte hele helga med familie, så her kommer den nå istedet:


Scampi salat ala SMK

Dette er en av min favoritter. Man tager egentlig hva man haver av salat tilgjengelig og blander med chilimarinerte scampi. Dette er meget godt, meget sunt og så godt som uten karbohydrater.
Men, jeg foretrekker å bruke følgende (tilpass etter antall pers.):

- 1/2 kg scampi (ferdige kokt kjøpes på Rema. Ta av halen)
- 1 Chili explosion krydder ( ha i etter ønske, men ta i litt! )
- 4-5 ss olivenolje

Bland dette godt sammen i en bolle og la det stå i minimum 15 minutter! Legg scampiene i en ildfast form og sett dem i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter eller stek dem i en panne i 5 minutter på middels sterk varme! Nam!

Salat:
- 1 bunt asparges (kok opp lettsaltet vann og la aspargesen få et raskt oppkok. Ta deretter aspargesen opp og rett over i en bolle med isvann i 10 sekunder. Da stoppes kokingen og aspargesen blir knasende god)
- 1 pk ruccolasalat (skyll i kaldt rennende vann)
- 1 pk perletomater ( eller andre småtomater. Del dem i to)
- 1 stk agurk. (Ffjern det bløte i midten. Skjer i små biter)
- 1 stk paprika ( Skjer i små biter)
- 1 stk rødløk (Hakk i tynne skiver)
- 200 g ost (Norvegia i terninger eller Parmesan i skiver )

Dette er veldig godt når du blander alt sammen og legge scampi på toppen. Lykke til!

Nå ble jeg sulten også. Tror jeg må spise min salat for dagen; hjertesalat med hardkokt egg og røkelaks, rødløk, ruccola og rollosalat. Enkelt og godt som lunsj ;)

Vi snakkes, for det er jo faktisk bare en dag igjen til veiing..hihi..

torsdag 4. mars 2010

Da var denne uka "ferdig"..

Da er torsdagsklubben og veiing over for denne uka. Jeg hadde gått ned mindre enn målet jeg satte meg forrige torsdag og er litt skuffet. Ikke mye, men litt skuffet! Men, jeg fikk trent litt mindre den uka her enn de tidligere ukene, så det har nok sin naturlige forklaring :) Jeg velger iallefall å tro det.

Jeg gikk ned en halv kilo og skal vel ikke klage for mye, men neste uke får vi sette et nytt mål om 1 kilo ned! Trening på de faste dagene fredag, søndag, tirsdag, onsdag og torsdag må da gjennomføres! Jeg er derfor glad for at jeg har en forståelsesfull og særdeles snill samboer som lar meg gjøre dette. Tusen takk Bente :)

Ellers skal jeg legge ut flere oppskrifter etterhvert imorgen og i helgen. Gleder meg til etterhvert å få tilbakemeldinger og høre hva dere synes om mine eminente oppskrifter ;)

Da tar jeg kvelden så snakkes vi snart igjen. Ønsker meg lykke til med ny uke og avslutter med dagens lille fotnote som handler om mitt syn på denne verden:

Blodet er ment å gå i årer hos oss og andre,
strømme livgivende i kroppen.......

Ikke renne som bekker rundt i verden,
å farge fremmed jord rød.....

Idag er det torsdagsklubb!

Og med torsdagsklubb følger en ny runde med veiing :) Det skal jo bli spennende det, for idag skal vi vel se om vi har mistet noe fett og fått noe muskler..hehe...

I den forbindelse så tenkte jeg å gi alle sammen en av mine favorittoppskrifter på lavkarbmat. Man vil i løpet av måltidet få i seg mellom 4 til 5 gram karbohydrat. Håper noen vil prøve dette og at jeg får noen tilbakemeldinger på om dere likte det så godt som meg! Jeg kaller den: "Breiflabb ala SMK"

Du trenger (for 3-4 personer):

800 g Breiflabb (0 karb)
1 løk (5,7 g - disakkarider)
1 kartong matfløte (3,8 g - disakkarider)
1 kilo reker (0 karb)
1 boks tomatpure (12,9 g - disakkarider)
Olje/smør (maks 1 g)
1 kilo kantareller eller mer etter ønske. ( 0,3 g)
Garnityr..persille kanskje?

Du gjør:

1. Skrell 1 kilo reker. Husk å ta vare på både skall og reker da vi skal bruke skall i sausen!

2. Del breiflabb i 3-4 like store stykker. Salte og peppre stykkene på hver side og stek dem i smør eller olje i 5 minutter på hver side. Middels varme. Legg dem så til side mens du lager saus og tilbehør.

3. Smelt litt smør og olje i en gryte. Tilsett 1 fint opphakket løk. Fres dette litt før du har i 1 boks tomatpure og fres litt til. Ettersom vi nå lager saus skal alt skallet fra rekene, eller det du får plass til opp i gryta :) Deretter fyller du litt vann over det hele. Ikke for mye, men nok til at du ser det mellom rekeskallene. Rør rundt og la det få et oppkok. Følg oppskriften videre så lenge.

4. Ha litt smør/olje i pannen du brukte på fisken. Hell i kantarellene. Stek dem godt, og når du er ferdig finner du et dørslag eller en sil. Hell over sausen fra pkt. 3 gjennom silen. Her kan du ha i 1 dl fløte. Dette gir en nydelig saus. Legg nå tilbake breiflabben i panna sammen med sopp og saus. Ta halvparten av rekene og legg i gryta. La dette varmes i 5 minutter før du serverer maten i en dype tallerkener. Du kan jo legge på lit finhakket persille som garnityr, samt strø over resten av rekene jevnt fordelt.

Håper det smaker :)

onsdag 3. mars 2010

Ving.no = Supert!


Jeg kunne skrevet "Vi vant, vi vant" som overskrift. For det gjorde vi nemlig. Vi vant Ving sin Lollo & Bernie dansekonkurranse idag og fikk gavekortet på kr. 20.000,-! Har du hørt noe så sinnsykt! Det var bare kjempegøy, og en etterlengtet opptur etter en litt tung treningstid.

Nå har jeg liksom enda et mål for treningen fremover. Må jo ha flat mage når jeg skal til syden på sensommeren :) Dersom jeg høres fantasitisk fornøyd ut nå så er det meningen. Nå gleder jeg meg til veiinga imorgen uansett hvordan det går. Gleder meg til å dele dette med torsdags-klubben, da jeg føler vi er blitt en veldig fin gjeng mennesker som deler tanker, gleder og nedturer med hverandre.

Idag feiret vi premien med MCDonaldsmiddag. Happy meal til barna, QP til Bente og Cæsarsalat med grillet kylling til meg. Uten krutonger og dressing så klart. Det var faktisk ganske godt allikvel :) I tillegg er det jo shake det går i fortsatt og det vil jeg nok fortsette med lenge. Det passer meg så godt, spesielt på morgenen.

Ønsker meg lykke til imorgen og går tilbake til sjekke sydenturer :)

tirsdag 2. mars 2010

Lite nedgang denne uken :(

Det føles som på bildet til høyre akkurat nå. Tommelen i været utad, men ganske tungt på innsiden egentlig. Nå er det faktisk veldig slitsomt å merke at man ikke går ned som ønsket. Jeg føler for å trene hele tiden, men vet jeg ikke kan gjøre det!

Idag har jeg drukket shaken min, spist kylling til lunsj, drukket litervis med vann, shake til middag og shake til kvelds :) Shaken blir etter spinning så klart, for timen kl 20.15 er redningen for min del idag! Vel, det var dagens lille "klage" fra min side. Håper alle andre har det helt topp og at jeg kommer over denne perioden jeg tydeligvis er inne i. Håper på en positiv overraskelse på torsdag :)

Slenger inn dagens dikt som jeg har kalt: Skriv
(Fritt etter diktet "Syng" av Gunnar Brandsdal)

Har du noe tungt å bære
minner fra "tid og sted",
er det trøst det å være
en som skriver dette ned.
Er 'kk verden som du vil
ikke alt som du mente,
å lese litt skal nok til
her er kraften, kom å hente!

mandag 1. mars 2010

Ketose!

God formiddag!
Nå er ny uke igang og for oss som driver idrett på utrolig lavt nivå bringer uken store muligheter. Vi skal jo som kjent være i ketose pga at vi ikke har i oss noe karbohydrater, men jeg lurer på en ting. Hvor mye kan vi egentlig ha i oss og forbli i Ketose?

Nå er jeg klar over at de fleste vil svare at dette varierer fra person til person og at vi bør ligge mellom 25 til 50 gram karbohydrater per dag. Men, pulveret vi har i oss inneholder jo ca 35 gram karbohydrat per 100 gram! Det blir jo for vår del ca 50 gram karbohydrater per dag kun i posene! Nå skjønner jeg at det er noen næringsstoffer i posene også, men hadde det vært em ide å spise mer salat og kutte ut en av posene hver dag? Ville det fått de av oss, heldigvis ikke meg, som sliter med å holde seg i ketose , til å komme inn i ketose igjen?

Videre var jeg nok en gang på spinning igår, men jeg sto over på fredag. Det ble litt tøft med 5 spinningtimer på en uke :) Heretter blir det nok trening/spinning tirsdag, onsdag (styrke), torsdag, fredag og søndag for min del! Det er akkurat passe og jeg klarer å spise riktig i tillegg!

Forresten, dagens tips fra meg på salaten: Pesto Vinagrette. Kun ca 4 g karb per 100 g, og man trenger kun et lite dryss over salaten. Kjempegodt for den som liker pesto!


Ønsker alle en fin uke, og husk: Pay it forward!