fredag 30. april 2010

Lenge siden sist...

Nå er det lenge siden sist. Jeg har vært syk, og syk igjen, men nå er jeg frisk og rask og i full trening! Igår var det klubb og selv om vi ikke er riktig så mange lenger, så holder den "harde kjerne" ut og er på plass. Men resten, ja hvor er resten? De som betaler i dyre dommer for å få lov til å gå på kurs og i treningsstudio? De som begynte så bra, men som forsvant sånn plutselig? Vi vil ha dem tilbake. Uansett hvordan det har gått, vi vil ha dem tilbake! Det er vel slik at noen ikke er helt der de ønsket, men det er da ikke for sent enda. Jeg er sikker på at vi andre gjerne vil dele erfaring og lærdom dersom dere kommer tilbake!

Vel, når det er sagt, så går vi snart videre. Men først til alle dere som egentlig går på kurs men ikke er der: Få nå den helvetes trege ræva deres i gir og ta kontakt med Tina for å komme tilbake. Faens tullinger som betaler og stikker. Skjønn poenget da. Ta dere selv i nakken og dra den halvfeite kroppen inn på Toten treningssenter igjen.

Da har jeg tid til å gå videre. Jeg hadde jo gått ned 2,4 kilo siden siste veiing. Det er jeg fornøyd med. Jeg hadde som mål å veie 88 kg innen uke 13, og klarte det med glans. Veide 86,9 kg igår og gleder meg til fortsettelsen med både trening, mat og kokkekurs. Det skal bli virkelig fint å lære mer om mat. Jeg blir sulten bare av tanken :) Apropos sulten så har jeg drukket shake til frokost som vanlig, drukket 1 liter vann før kl 09.30, og må nok ha i meg litt salat til lunsj idag. Lagde salat da jeg kom hjem etter sykkeltur igår kveld og den er fortsatt nydelig tror jeg :)

I tillegg skal jeg jo bli pappa snart, så dersom noe skjer kan det bli litt lite trening og skriving på noen dager. Men, jeg håper å være tilbake i veien på sykkel så snart som mulig :-) Termin var jo igår, men det har ikke skjedd noe foreløpig iallefall. Vi venter spent...

Vel, det var vel litt av hvert for idag. Jeg skriver mer om kurset senere. Ønsker meg selv lykke til fremover og håper å nå mitt siste mål på 80 kg innen 23. august! En kilo annenhver uke bør vel holde fremover. Vi satser på det :)

fredag 16. april 2010

200 gram er jo masse ;)

200 gram i en periode i livet er jo en hel masse å gå ned i vekte. Det kan f.eks være den 200 grams melkesjokoladen jeg spiste for 2 år siden, eller de 200 gram jeg fikk i meg for 7 år siden. Uansett er de borte nå. Vekk fra kroppen, selv uten noen for for fysisk aktivitet. Jeg merker at jeg ikke er like positiv nå som tidligere,men prøver å vri det til en positiv ting iallefall :)

Det viktigste var vel at jeg hadde reduksjon og at jeg fortsatt ligger an til målet om å veie 88 kg om 2 uker! Det må jeg jobbe hardt for å nå, men jeg skal "gi jenrnet" nå som jeg er bedre av sykdommen. Jeg tror jeg skal sykle en tur igjen snart og da får jeg nok lyst til å sykle mer og mer nå som det forhåpentligvi blir varmere.

VEl, det var litt for idag. Vi snakkes senere. God helg alle sammen :)

torsdag 15. april 2010

Ingen trening siden påske!

Hei alle sammen.

Jeg har vært, som den som har lest bloggen vet, siden påske. Den bihulebetennelsen er veldig slitsom og jeg må vente til neste uke før jeg starter opp ogjen. Jeg drar på torsdagsklubben i kveld hvis jeg orker, men vi får nå se hva som skjer!

Videre er det slik at dette går meg på nervene løs. Jeg savner å trene og synes jeg blir tykkere og tykkere igjen for hver dag som går. Kanskje det ikke er helt sant, men den eneste grunn til å møte på veiing idag er for å se om jeg får bekreftet frykten :(

Kroppen er sliten og alle medisinene gjør at jeg er utslått. Jeg er sykmeldt, men litt på jobb allikevel. Det er jo slik for meg, som så mange andre, at jeg ikke kan være borte fra jobben så lenge. Er derfor innom noen timer hver dag for å holde hjulene igang.

Det var vel nok for idag tror jeg. Da vet dere hvorfor jeg ikke skriver all verden "these days" :)

Ha en fin resten av uken og helg alle sammen :)

PS! Ønsker meg selv lykke til dersom jeg går på veiing idag!

lørdag 10. april 2010

Lørdag og jeg kom med avisen :p

Jammen dukket jeg ikke opp i min egen postkasse idag. Easylife magasinet heter det visst. Jeg visste jo om dette selv, men det kan nok hende en del folk stusset litt over han halvfeite fyren på fremsiden! Det var jo meg det. I svett grønn t-skjorte, akkurat ferdig med en time spinning :) Det var vel ikke verdens beste bilde da fotografen hadde klart å zoome feil, men det får vi la gå ;)

Det viktigste er vel at dersom du som leser bloggen min idag har spørsmål om hvordan jeg gjør det jeg gjør, hvorfor jeg gjør det, eller hva jeg gjør, så er det bare å sende meg en e-post på stigskalblitynn@gmail.com, eller kommentere på selve bloggen!

Håper alle som er innom liker bloggen, hva jeg skriver og hva jeg tenker. Det er lov å kommentere, selv negativt om man føler for det! Nå håper jeg de fleste er blide og glade som meg selv, og satser derfor på masse hyggelilg feedback.

Nå er det ut å ordne grillen til sesongstart. Det skal bli fint. Masse salat og litt rent godt kjøtt er tingen for meg. Kanskje også litt grillet paprika og sjampinjong.

Ha en fin lørdag og helg alle sammen.

Mvh, Stig

fredag 9. april 2010

Fredagskos :)

Ikke tenk koffert nå da, men tenk mat!

Hva kan man egentlig spise for å få i seg noe godt, som samtidig er sunt! Jeg velger denne fredagen å slenge innpå litt suppe :) Ikke noen veldig avansert suppe, men en suppe jeg vanligvis kjøper på kinarestaurant. Nemlig Pekingsuppe. Den er sterk, god og karbofattig. Hvis noen vil prøve kan de følge oppskriften nederst i innlegget :D

Videre har jeg kjøpt en pose Baconsvor (2,5 g per 100g) og en pose med Pistasjnøtter (usaltede - 8 g per 100 g) til helgen. Lite karbo og ganske godt. Det eneste jeg bekymrer meg for er at jeg faktisk ikke får trent pga bihulebetennelsen. Det er slik at det å ikke trene går en på nervene, i motsetning til for 2 1/2 mnd siden da det å trene gikk en på nervene. Rart dette at en kan greie å endre livet så drastisk på så kort tid. Det er fint og rart på samme tid. Men når man setter seg i sofaen og er litt fornøyd så må man minne seg selv på at det er langt igjen til målet. Jeg får jo nemlig høre av folk at det å ha tatt av 20 kilo er over all forventning og fantastisk. Jeg sier jo høflig takk og tar som det komplimentet det er, men er jo ikke fornøyd selv før jeg har flat mage og er ned 10 kg til! Ikke tro at jeg surver over å ha tatt av kilo, for det er jeg veldig fornøyd med, men det er enda et stykke igjen. Det jeg mener å få frem er at når man begir seg ut på en livsendring og setter seg mål, må man passe på at man ikke blir fornøyd for tidlig. Det er den største synden man kan gjøre. Da går det til helvete tror jeg! Man må kunne kose seg i helgene, men på en fornuftig måte. Ikke kose seg hver dag i uken. Ok, det kan sikkert gå, men det tar så lang tid etterhvert at du ikke gidder noe mer. Nei, skal du bli slank og glad igjen så må du gjøre det på rett måte. Ta deg i nakken og lær deg mer om mat og kosthold. Se på hva ting inneholder og spis deretter. Du kan jo spise en liten sjokoladebit så lenge du vet at du holder deg innenfor f.eks 20 gram karbohydrater hvis du vet du ikke har spist for mye karbohydrater tidligere på dagen. Det var dagens altfor lange utbrodering om mat, slaking, hvordan jeg mener det bør gjøres og noe annet også :D

Tilbake til Pekingsuppen - Jeg liker denne:

- 1 grillet kylling - rives i strimler
- 300 g bambusskudd
- 3 egg
- 12 sorte kinesiske sopp (eller sjampinjong om du ikke får tak i kinasoppen/shitake)
- 4 vårløk
- 3-4 ss olje
- 2,2 ltr kyllingbuljong
- 50 g vermicelle eller glassnudler
- 8 ss hvitvinseddik
- 5 ss sitronsaft
- 5 ss soyasaus eller mer om du liker soya godt ;)
- 5 ss chilipulver - jeg bruker Chili Explotion

Håper alle har en ellers fin kveld og suppen var sterk og god :)

torsdag 8. april 2010

Det går rette veien :)

Da var torsdagsklubben over for idag, og veiinga gikk kjempefint. Jeg var litt usikker etter påsken, men det gikk fint. 89, 5 kg idag, noe som vil si 3,3 kg ned siden siste veiing :) Det kan en jo være fornøyd med..hihi...

Videre snakket vi mer om det mentale idag og hva vi savner av mat siden vi går på kurs. En del ting kom opp. F.eks: saus, fersk brød, sjokoladeboller, ost og kjeks + rødvin osv. Men det fine med det hele er at vi lærer å se dette litt i forhold til hva vi spiste før. Vi blir mye mer bevisste av å tenke at vi i påsken i fjor spiste MYE mer enn påsken i år. Allikvel har vi utrolig nok kanskje litt dårlig samvittighet for den vesle sjokoladebiten vi hadde i oss i påsken i år. Det handler jo ikke bare om å være bevisst på hva man spiser, men å se det hele i sammenheng med hva man gjorde før. Alt blir liksom bedre enn før for de aller fleste av oss! I tillegg er det faktisk ok å spise både saus, brød og ost & kjeks + vin, bare man ikke overdriver! Det er faktisk ikke mye karbohydrater i bernaisesaus (2,2 gram per 100 gram), men vi må jo være forsiktige med fettet da!

Vel, det var litt oppdatering fra idag. Glad og fornøyd, og med et mål om å veie 88 kg innen de neste to ukene. Det er nemlig mitt andre delmål i min ferd mot det totale målet! Ønsker meg selv lykke til :)

Torsdagsklubb igjen...

Nå var det tid for veiiing uten at jeg har trent på 2 uker!

Hmmm...lurer på hvordan det skal gå altså. Jeg er fortsatt syk med bihuleproblemer og det absolutt ikke godt, men skal slenge innpå et par paracet og reise på møtet ikveld tror jeg. Prøve å møte opp siden det er lenge siden sist! Skal til legen idag også, så kan jo håpe jeg får noe for denne sykdommen der :)

Nå får jeg vel få i meg litt mt også. Har nemlig akkurat stått opp etter en lang og slitsom natt uten altfor mye søvn. Hodet dunker hardt og dusjen står for tur. Så blir det litt hjemmelaget Pekingsuppe (med chili og lite karbo) til frokost.

Håper på et godt resultat ikveld uten at jeg har konsentrert meg veldig om kosthold i påsken.

Vi snakkes, SM

mandag 5. april 2010

Hjemme igjen fra påskefjellet!

Nå er det hjem til hverdagen igjen etter noen late dager i påskefjellet. Det ble litt for dårlig vær til de langeskiturene, så det ble med et par korte og noe aking med eldstebarnet :) Fikk svettet litt for å si det slik! Det ble allikevel litt sjokolade i påsken. En bit her og en bit der, men ingen alkohol eller andre lumske former for karbohydrater. Egentlig så gikk det vel mest Pepsi Max og vann for min del. Nå er allikevel hverdagen her igjen og da begynner treningen igjen for fullt snart. Jeg har pådratt meg en kraftig forkjølelse, så må se an litt. Får vel gå på torsdagsklubben og håpe på det beste etter 2 uker uten særlig aktivitet. Tviler på at vekta er nede på rundt 90 kg som håpet, men er den ikke gått spesielt opp skal jeg være veldig fornøyd!

Nå skal jeg tilbake under dyna for å sove av meg denne hersens forkjølesen. Ønsker meg selv go bedring og lykke til på torsdag :) Kommer nok tilbake med litt mer blogging igjen nå som påsken er over!