torsdag 4. mars 2010

Idag er det torsdagsklubb!

Og med torsdagsklubb følger en ny runde med veiing :) Det skal jo bli spennende det, for idag skal vi vel se om vi har mistet noe fett og fått noe muskler..hehe...

I den forbindelse så tenkte jeg å gi alle sammen en av mine favorittoppskrifter på lavkarbmat. Man vil i løpet av måltidet få i seg mellom 4 til 5 gram karbohydrat. Håper noen vil prøve dette og at jeg får noen tilbakemeldinger på om dere likte det så godt som meg! Jeg kaller den: "Breiflabb ala SMK"

Du trenger (for 3-4 personer):

800 g Breiflabb (0 karb)
1 løk (5,7 g - disakkarider)
1 kartong matfløte (3,8 g - disakkarider)
1 kilo reker (0 karb)
1 boks tomatpure (12,9 g - disakkarider)
Olje/smør (maks 1 g)
1 kilo kantareller eller mer etter ønske. ( 0,3 g)
Garnityr..persille kanskje?

Du gjør:

1. Skrell 1 kilo reker. Husk å ta vare på både skall og reker da vi skal bruke skall i sausen!

2. Del breiflabb i 3-4 like store stykker. Salte og peppre stykkene på hver side og stek dem i smør eller olje i 5 minutter på hver side. Middels varme. Legg dem så til side mens du lager saus og tilbehør.

3. Smelt litt smør og olje i en gryte. Tilsett 1 fint opphakket løk. Fres dette litt før du har i 1 boks tomatpure og fres litt til. Ettersom vi nå lager saus skal alt skallet fra rekene, eller det du får plass til opp i gryta :) Deretter fyller du litt vann over det hele. Ikke for mye, men nok til at du ser det mellom rekeskallene. Rør rundt og la det få et oppkok. Følg oppskriften videre så lenge.

4. Ha litt smør/olje i pannen du brukte på fisken. Hell i kantarellene. Stek dem godt, og når du er ferdig finner du et dørslag eller en sil. Hell over sausen fra pkt. 3 gjennom silen. Her kan du ha i 1 dl fløte. Dette gir en nydelig saus. Legg nå tilbake breiflabben i panna sammen med sopp og saus. Ta halvparten av rekene og legg i gryta. La dette varmes i 5 minutter før du serverer maten i en dype tallerkener. Du kan jo legge på lit finhakket persille som garnityr, samt strø over resten av rekene jevnt fordelt.

Håper det smaker :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar