onsdag 24. februar 2010

Angst!

Jeg tenkte jeg kunne skrive litt om angst idag. Jeg har ikke gjort det før, men synes det passer seg. Nå er det ikke slik at jeg har noen form for dødsangst akkurat, men jeg har jo blitt mer engstelig med årene. Etter at jeg fikk barn så fikk mamma rett. Hun sa alltid: "Bare vent til du får barn selv", så når det første barnet kom, ja da kom jammen redselen også! Jeg husker jeg noen ganger hyperventilerte etter at jeg var blitt pappa. Jeg var tykkere enn jeg er nå, og hadde ikke valgt å begynne på den livsstilen jeg nå går mot. Jeg tror nemlig at mange vet de er i dårlig form og av den grunn tenker litt mer og kjenner litt mer på angsten for å dø etter at de har fått barn selv! Jeg fikk litt smerter i brystet enkelte ganger, men det var heldigvis bare angsten som spilte meg et puss. Det har jeg sjekket :)

Nå derimot, og i de siste årene også, er jeg tilbake til normalen :) Jeg tenkte allikvel ofte over at ved å veie 109 kilo og ha litt høyt kolestrol, var jeg etterhvert i en faresone for hjerteproblemer. Allikvel klarte jeg ikke å komme opp av sofaen. Jeg var rett og slett for lat. Jeg har klagd på overvekt i 7-8 år nå, så det tar særdeles lang tid å komme seg opp og ut etter først å ha blitt tykk! Nå ser jeg derimot at jeg er på bedringens vei og hver dag når jeg legger barna tenker jeg litt på at jeg er lettere og kan være med på mer fremover. Det er en fantastisk god tanke!

Jeg håper at dette kan være til gjenkjennelse for andre som leser bloggen. Kanskje det til å med kan være med å få noen til å "jage" på fordi det minner dem om noen de kjenner. Hvis ikke så er det allikvel greit å tenke igjennom hva vi gjør, når vi gjør det og hvorfor vi gjør det!

Videre så stoppet jeg på Lillehammer igår. En mann hadde kjørt ut i snøkanten i det han skulle akselrere ut på E6. Han hadde sønnen sin i bilen og hadde det litt travelt så det ut til. Han visste ikke helt hva han skulle gjøre, så jeg hjalp til. Hoppet opp i snøen og så etter. Spurte om han hadde spade, men han sa nei til dette. Jeg sa at han fikk ta hendene fatt og vi gravde og gravde helt til bilen, som ble liggende med hjula over bakken takket være snøen, var nede på bakken igjen. Han klarte å rygge og fikk kjørt videre. Før de dro spurte jeg om de hadde sett filmen " Pay it forward", men det hadde de ikke. Jeg ba dem se filmen og huske å gjøre en god gjerning for noen andre om de fikk sjansen senere :) Jeg håper det var ok, for jeg gjør alltid mitt beste for at andre skal få hjelp når jeg har sjansen! Det er en fin leveregel synes jeg, og anbefaler derfor at du som leser dette tar deg tid til å hjelpe noen idag. Lykke til!

Til slutt får jeg minne om at det er torsdagsklubb imorgen igjen. Nå skal jeg drikke litt jordbærshake og gjøre meg så lett som mulig. Ønsker meg selv lykke til imorgen og alle andre en fortreffelig dag!

5 kommentarer:

 1. Hei Stig Morten. Så utrolig flink du er, ikke sant det er godt å kjenne kroppen blir smalere og energien kommer tilbake?
  Skal prøve å ikke ta parkeringsplassen din neste gang på TT, men jeg er nok litt for kjapp i avtrekkern for deg, foreløpig :)
  Hilsen Berit (fjøra) Ønnerudstuggun

  SvarSlett
 2. Hallo fjøra!
  Takk for kompliment. Det er ikke lenge før jeg er kjappere enn deg! Eller forresten, har du noen gang vært kjappere enn meg? hihi.. Snakkes på TT :)

  SvarSlett
 3. Bedre med en liten og kjapp enn stor og slapp. Jeg har også vært flink, har gått ned 5kg og begynner å nærme meg trivselsvekta. Et par kg til nå så. Men det vanskelige er jo å holde seg der men den utfordringa tar jeg på strak arm! Når hadde du sist lyst til å rope DRITTKJÆRRING, men holdt kjeft? Alle har selvdisiplin har jeg lært! Stå på og hils til Bente :)

  SvarSlett
 4. Lykke til i morgen, hadde min seanse på mandag og er bare sånn passe fornøyd. Har nok jukset litt for mye i det siste og må ta meg sammen. Men det er jo viktig å ikke bli for utolmodig også.

  Rart dette med angst, før man får barn kjenner man ikke mye til den som du sier. Men etter på får ordet en helt annen mening.

  SvarSlett
 5. Hola Diva :) Tusen takk for hyggelig melding. Jeg har heldigvis klart å adaptere meg til den nye livsstilen, så alt er vel :) Spørsmålet er veiinga så klart, men håper på en kilo! Vi får se. Det er gøy å skrive litt her inne, men jeg prøver å skrive om andre ting enn kun karbohydrater da vet du. Det er moro å dele, selv om mange kanskje synes det er dumt å utlevere seg..hihi.. Hold humøret oppe og få meg deg vennen din på trening, for hun er jo sprek ;)Vi snakkes på TT :)

  SvarSlett